Åk till Öland med oss på Silverlinjen

Har ni besökt Öland än? Om inte är det dags att göra ett besök, och har ni redan varit där är det dags för ett återbesök. Åk med oss på Silverlinjen direkt från Stockholm ner till Öland.

Med oss på Silverlinjen åker ni tryggt och säkert i buss, raka vägen till Stockholm, eller Kalmar och Öland. Halvvägs gör vi en paus så ni kan sträcka på benen, eller äta- allt enligt egna önskemål. Sedan fortsätter färden och vi har givetvis komfortabla stolar och bra benutrymmen, eluttag och wifi ombord.  

Ställen att se och saker att göra

Öland är en fantastisk ö med en anslutande bro till Kalmar på fastlandet. Detta ger er möjlighet till varierade miljöer och aktiviteter under eran vistelse.  

När ni kommer på ett besök passa då på att besöka öns alla delar. Från norr, till mitten, till söder. Alla områden har olika upplevelser och aktiviteter att erbjuda för både stora och små.

- Södra Öland. En av de områden ni bör åka till om ni vill uppleva det öländska alvaret. Ekelundaleden går igenom delar av Ölands stora alvar och är också utnämnt till ett världsarv. Det går att både cykla och vandra på leden. Vill ni åka så långt söderut ni kan komma, besök då Långe Jan som är en av Ölands två populära fyrar att besöka och vandra upp för.

- Mellersta Öland. Känt för sin nöjesmetropol, staden Borgholm. Staden kan beskrivas som en småstad med en storstadspuls när turistsäsongen är som bäst. Små affärer, caféer och restauranger i kombination med Borgholms fina hamn gör staden till en upplevelse i sig. Vid hamnen finns även populära Strand hotell där flera stora artister spelar på somrarna och klubbarna lockar ungdomar från hela Sverige.

- Norra Öland. Ett av Ölands smultronställen är den långa och fina sandstranden vid Bödabukten. Flera campingar ligger i direkt anslutning till stranden där alla åldrar kan finna nöjen under semestern. Längst ut i norr kan ni även finna den välbesökta fyren Långe Erik.

För fler tips på aktiviteter, event och stadsdelar, besök dessa hemsidor:

https://www.oland.se/sv

http://www.handlaiborgholm.nu/

https://visitoland.com/

Ett tips på vägen

Öland är en plats som är väldigt bra anpassad för att ta sig fram på med cykel. Vill ni därför utforska ön på bästa sätt och hitta era egna smultronställen, hyr då en cykel när ni är där. Gör en del av er resa till en cykelsemester. Se alvaret, hitta små loppisar och unika gårdsbutiker, cykla ner till havet och svalka er. Övernatta sedan på ett bed & breakfast på vägen eller ta med ett tält. Upplev Öland på bästa sätt, som ni själva önskar.

För mer information om cykeluthyrning på Öland:

http://www.olandscykeluthyrning.se/