Buss till Öland

Välkommen ombord på Silverlinjen – ditt bekväma och pålitliga val för bussresa till Öland! Har du ännu inte upplevt Ölands charm eller längtar du efter ett återbesök på denna vackra ö? Då är det hög tid att låta Silverlinjen ta dig dit.

Silverlinjen strävar alltid efter att erbjuda en bussresa som kombinerar trygghet, bekvämlighet och smidighet till ett billigt pris. Direkt från Stockholm tar vi dig med våra moderna bussar, utrustade för att göra din resa så behaglig som möjligt. 

Vi erbjuder en resa utan onödiga omvägar – raka vägen till Öland. Under resan gör vi en välbehövlig paus där du kan sträcka på benen eller njuta av en måltid, helt enligt dina önskemål. Vårt fokus ligger på din komfort, och ombord på våra bussar hittar du bekväma säten med gott om benutrymme, eluttag och Wi-Fi för att hålla dig uppkopplad.

Boka din bussresa till Öland här

Upptäck Ölands härliga natur

Upptäck Öland - ön som binder med fastlandet via en bro till Kalmar. En mångfald av miljöer och aktiviteter för er att utforska under er vistelse. Vid ert besök på Öland rekommenderar vi att ni utforskar alla delar av ön, från norr till mitten och söder.

Varje område bjuder på unika upplevelser och aktiviteter som passar både stora och små. Utforska historiska platser, upplev den vackra naturen och ta del av det omfattande utbudet av lokala evenemang och sevärdheter som Öland har att erbjuda. 

Sevärdheter på Öland

- Sollidens Slott: Detta kungliga sommarresidens byggdes på tidigt 1900-tal och ligger vackert beläget nära Borgholm. Slottet omges av vackra trädgårdar och parkområden och är öppet för allmänheten under sommarmånaderna.

- Alvaret: Ett unikt och skyddat naturområde på Öland, Alvaret, är ett kalkstensplatå med en karakteristisk vegetation och mångsidigt fågelliv. Det är ett UNESCO-världsarv och erbjuder vandringsmöjligheter genom det speciella landskapet.

- Borgholms Slott: Beläget i Borgholm, är detta slott en imponerande ruin från medeltiden. Det har spelat en viktig roll i svensk historia och erbjuder en fantastisk utsikt över Kalmarsund.

Aktiviteter på Öland

- Böda Sand: Böda Sand, beläget på Ölands norra kust, erbjuder en perfekt blandning av avkoppling och äventyr. Med sin långa sandstrand och mångsidiga aktiviteter som passar både vuxna och barn, är det en idealisk destination för en minnesvärd och familjevänlig semester.

- Ölands karamellkokeri: Ölands Karamellkokeri är ett unikt utflyktsmål på Öland som finns mitt i hjärtat av östra sidans by Bredsättra. Här kan du se tillverkning av karameller på traditionellt vis samt besöka deras sockermuseum.

- Glabo gokart & paintball: Med över 30 års erfarenhet på samma anläggning kan de stolt säga att de har byggt upp Ölands största gokartanläggning där varje detalj är genomtänkt. Glabo Gokart använder marknadens modernaste gokartar och tillsammans med en väl genomtänkt bana kan de erbjuda något unikt.

 

För fler tips på aktiviteter, event och stadsdelar, besök dessa hemsidor:

Läs mer på Öland.se

Läs mer på Visit Öland

Läs mer på Tripadvisor

Ta dig runt på Öland

Öland är en plats som är väldigt bra anpassad för att ta sig fram på med cykel. Vill ni därför utforska ön på bästa sätt och hitta era egna smultronställen, hyr då en cykel när ni är där. Gör en del av er resa till en cykelsemester. Se alvaret, hitta små loppisar och unika gårdsbutiker, cykla ner till havet och svalka er. Övernatta sedan på ett bed & breakfast på vägen eller ta med ett tält. Upplev Öland på bästa sätt, som ni själva önskar.

För mer information om cykeluthyrning på Öland:

http://www.olandscykeluthyrning.se/