Buss till Kalmar

Planerar ni en avkopplande stadsresa med bekväm och säker transport? Boka billig bussresa till Kalmar med Silverlinjen. Upptäck varför våra resenärer väljer oss för att boka en billig bussresa som också är fylld av komfort och smidighet.

Kalmar, utsedd till Årets Sommarstad 2016, väntar på er att utforska dess charm och historia. Med Silverlinjen blir er resa dit lika minnesvärd som destinationen själv. Vi erbjuder en rakt igenom trygg och bekväm resa, där ni kan luta er tillbaka och njuta av landskapet längs vägen.

Boka din bussresa till Kalmar här

Upptäck Kalmar - Staden full av kultur och vackra miljöer

Kalmar - en vacker kuststad med en bro som binder samman fastlandet med Öland. Utforska staden som är full av kultur och vackra omgivningar.

Från historiska platser till charmiga promenadstråk – Kalmar bjuder på en mångfald av upplevelser. Välkommen till en plats där kultur och natur möts för att skapa minnesvärda stunder.

Sevärdheter i Kalmar 

 - Kalmar Slott: Ett av Nordens bäst bevarade renässansslott, Kalmar Slott, bjuder på en resa genom historien. Utforska slottets torn, salar och museala utställningar som skildrar Kalmarregionens rika kulturarv.

- Kalmar Konstmuseum: För konstälskare är Kalmar Konstmuseum ett måste. Här kan du uppleva både samtida och äldre konstverk, med ständigt föränderliga utställningar som ger en inblick i den konstnärliga utvecklingen.

- Kalmar Domkyrka: Kalmars imponerande domkyrka, med sina anor från 1600-talet, är en arkitektonisk pärla. Gå på upptäcktsfärd i denna historiska kyrka och upplev dess konst och arkitektur.

 

Aktiviteter i Kalmar

- Hyr kajak: Upplev kalmarsund, sundet mellan Kalmar och Öland. Samma vatten ringlar sig sedan igenom staden i mindre kanaler. Hyr en kajak och upplev Kalmar från nya perspektiv när ni paddlar genom centrum och ut mot vackra Kalmar Slott.  

- Besök Kvarnholmen:  Detta är området som bäst kan beskrivas som Kalmars stadskärna. Det är där allt händer. Shopping, restauranger, barer och caféer kan ni bland annat finna längs Storgatan, Skeppsbrogatan och Larmgatan. Vid Larmgatan kommer ni även finna Larmtorget som är stadens samlingspunkt där uppträdanden av stora, och lokala artister sker på scenen under sommaren. Torget är även omringat av flera mysiga barer och populära uteställen.

- Promenad genom Stadsparken och Stensö: Två områden som tillsammans utgör en härlig promenadsträcka i Kalmar. Börja er vandring längs den vackra stadsparken, förbi Kalmar Slott. Fortsätt därefter ner mot den långa strandsträckan längs Stensö mot Stensö Camping. Där kan ni fortsätta er vandring in i ett vackert skogsområde, med havet som sällskap mellan träden.

 

För fler tips på aktiviteter, event och stadsdelar, besök dessa hemsidor:

Läs mer på Kalmar.com

Läs mer på Kalmar.se

Läs mer på Kalmarslott.se