Åk till Stockholm med oss på Silverlinjen

Fick ni precis tid över, eller vill ni bara komma ifrån stillsamheten i er småstad eller by på landet? 

Gör då en resa med oss på Silverlinjen upp till Stockholm. Få ert adrenalin att pumpa i takt med storstadspulsen i vår vackra och livfulla huvudstad.

Med oss på Silverlinjen åker ni tryggt och säkert i buss, raka vägen till Stockholm, eller Kalmar och Öland. Halvvägs gör vi en paus så ni kan sträcka på benen, eller äta- allt enligt egna önskemål. Sedan fortsätter färden och vi har givetvis komfortabla stolar och bra benutrymmen, eluttag och wifi ombord. 

Ställen att se och saker att göra

I Stockholm finns det mycket att göra och oändligt mycket att se. Det finns kort sagt något för alla. 

Är ni intresserade av stadsdelar och områden är Gamla Stan, Södermalm och Djurgården tre populära områden att besöka.

- Gamla Stan. Här finns många mysiga caféer och restauranger, och en fantastisk miljö med en gammal arkitektur.

- Södermalm. En av Stockholms modernare områden med sina trendiga caféer och välbesökta barer, restauranger m.m. Södermalm är även känt för sina utkiksplatser.

- Djurgården. Detta område innehar många av Stockholms mest populära museer och sevärdheter, samtidigt som det är en del av Nationalparken med sin vackra gröna natur.

 I Stockholm finns det otroligt många uteställen, caféer, barer, parker, gallerior och museer att besöka. Vill ni hellre uppleva Stockholms skärgård kan ni bland annat ta en båt ut till Fjäderholmarna från Slussen.

För fler tips på aktiviteter, event och stadsdelar, besök dessa hemsidor:

http://www.visitstockholm.com/sv/

http://www.stockholm.se/

https://www.viatorcom.se/sv/7384/Stockholm/d907-ttd?pref=02

Ett tips på vägen

Stockholm är stort och bästa sättet att ta sig runt om man inte vill gå är via buss, tvärbana eller tunnelbana. Då kan det vara bra att skaffa ett SL-kort eller köpa en typ av SL-biljett. Det finns flera olika varianter av biljetter och kort ni kan köpa beroende på hur länge ni stannar och hur mycket ni kommer åka.

Mer information kan ni finna på SL:s sida om biljettköp:

https://sl.se/sv/kop-biljett/#/kombinationsbiljett